ICV denuncia davant la Comissió Europea l’organització d’actes feixistes a Espanya durant l’estiu

Ernest Urtasun i Núria Lozano a Sant Adrià del Besòs Ernest Urtasun i Núria Lozano a Sant Adrià del Besòs L'eurodiputat d'ICV adscrit al grup dels Verds/ALE, Ernest Urtasun, ha denunciat avui a la Comissió Europea que aquest estiu s'han produït a l'estat espanyol diveros actes d'enaltiment al feixisme, al nazisme i amb crides als delictes d'odi. Alguns exemples, ha explicat, són un homenatge a la Legió Còndor el 23 d'agost a Aguilar del Campo, un homenatge a Rudolf Hess -figura prominent de l'Alemanya nazi- el 16 d'agost a Madrid o l'homenatge a un dels fundadors de les JONS, Onésimo Redondo, el 26 de juliol a Valladolid. "Creu la Comissió que la permissivitat de l'Estat Espanyol davant els actes d'exaltació dels delictes de l'odi s'ajusta a la Carta dels Drets Fonamentals de la UE?", ha volgut saber Urtasun. En el text de la pregunta, l'eurodiputat ecosocialista recorda que els articles 1, 10 i 21 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea garanteixen, respectivament, el dret a la dignitat humana, a la llibertat de pensament, de consciència i de religió, a la no discriminació i obliga els Estats membres de la UE a combatre els delictes motivats pel racisme, la xenofòbia, la intolerància religiosa o la discapacitat, l'orientació sexual o la identitat de gènere d'una persona. "Malgrat això, aquest estiu a Espanya s'han produït diversos actes d'enaltiment al feixisme i al nazisme, amb crides als delictes d'odi i no pot ser que el Govern de l'Estat mostri connivència davant cap acte d'aquestes característiques", ha criticat. "És inacceptable que es permetin aquest tipus d'homenatges i lamentablement no és la primera vegada que passa", ha criticat Urtasun que ha recordat que ICV-EUiA ja va denunciar l'any 2013 que fins i tot la delegada del Govern del PP a Catalunya participés en un homenatge als excombatents de l'exèrcit de Hitler.

Ernest Urtasun i Núria Lozano a Sant Adrià del Besòs
Ernest Urtasun i Núria Lozano a Sant Adrià del Besòs

L’eurodiputat d’ICV adscrit al grup dels Verds/ALE, Ernest Urtasun, ha denunciat avui a la Comissió Europea que aquest estiu s’han produït a l’estat espanyol diveros actes d’enaltiment al feixisme, al nazisme i amb crides als delictes d’odi. Alguns exemples, ha explicat, són un homenatge a la Legió Còndor el 23 d’agost a Aguilar del Campo, un homenatge a Rudolf Hess -figura prominent de l’Alemanya nazi- el 16 d’agost a Madrid o l’homenatge a un dels fundadors de les JONS, Onésimo Redondo, el 26 de juliol a Valladolid. “Creu la Comissió que la permissivitat de l’Estat Espanyol davant els actes d’exaltació dels delictes de l’odi s’ajusta a la Carta dels Drets Fonamentals de la UE?”, ha volgut saber Urtasun.

En el text de la pregunta, l’eurodiputat ecosocialista recorda que els articles 1, 10 i 21 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea garanteixen, respectivament, el dret a la dignitat humana, a la llibertat de pensament, de consciència i de religió, a la no discriminació i obliga els Estats membres de la UE a combatre els delictes motivats pel racisme, la xenofòbia, la intolerància religiosa o la discapacitat, l’orientació sexual o la identitat de gènere d’una persona. “Malgrat això, aquest estiu a Espanya s’han produït diversos actes d’enaltiment al feixisme i al nazisme, amb crides als delictes d’odi i no pot ser que el Govern de l’Estat mostri connivència davant cap acte d’aquestes característiques”, ha criticat.

“És inacceptable que es permetin aquest tipus d’homenatges i lamentablement no és la primera vegada que passa”, ha criticat Urtasun que ha recordat que ICV-EUiA ja va denunciar l’any 2013 que fins i tot la delegada del Govern del PP a Catalunya participés en un homenatge als excombatents de l’exèrcit de Hitler.