ICV acull juntament amb IU unes jornades d’ONGS a Brussel·les per abordar el debat de la immigració al sud d’Europa

L'eurodiputat d'ICV adscrit al grup dels Verds/ALE, Ernest Urtasun, ha impulsat juntament amb l'eurodiputada d'IU Marina Albiol i diverses ONGs que treballen temes de drets humans, migració i ciutadania unes jornades a Brussel•les sota el títol "Frontera Sud: Hi ha alternatives?" i que abordaran el debat de la immigració al sud d'Europa. Les jornades arrenquen avui amb un debat sobre la situació a la frontera sud i comptaran amb la intervenció de representants de les organitzacions PRODELIN de Melilla, Elín de Ceuta, Servei Jesuïta a immigrants i d'un representant de la coordinadora per a la Prevenció i la Denuncia de la Tortura. Demà, eurodiputats dels Verds, IU i la GUE i organitzacions que formen part de la plataforma Migregroup desgranaran una sèrie de propostes "Per una solució europea al drama a les fronteres de Ceuta i Melilla" i buscaran "com construir una mesa de diàleg". "Farem nostres les peticions de les ONGs i defensarem al Parlament Europeu una política d'immigració i d'asil diferent", ha dit Urtasun que intentarà aconseguir el visat humanitari que reclamen les organitzacions que permetria als refugiats moure's lliurement per Europa. "La política global de les fronteres de la UE ha de ser humanitària i no una  construcció d'una fortalesa com fins ara", ha conclòs l'eurodiputat d'ICV. Les jornades s'emmarquen en la voluntat de la formació ecosocialista de tractar el tema de les migracions al sud d'Europa i de reivindicar la necessitat de canviar les polítiques europees sobre immigració com la derogació Directiva de la Vergonya o el tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers. En aquest sentit, ja el mes d'abril una delegació d'ICV encapçalada per Ernest Urtasun, i la que va ser candidata del Partit Verd Europeu a presidir la Comissió Europea, Ska Keller, van anar a Ceuta per tal de reunir-se amb entitats de defensa dels drets humans i veure de primera mà i denunciar les polítiques "inhumanes" que aplica el Govern a l'Estat espanyol  


L’eurodiputat d’ICV adscrit al grup dels Verds/ALE, Ernest Urtasun, ha impulsat juntament amb l’eurodiputada d’IU Marina Albiol i diverses ONGs que treballen temes de drets humans, migració i ciutadania unes jornades a Brussel•les sota el títol “Frontera Sud: Hi ha alternatives?” i que abordaran el debat de la immigració al sud d’Europa.

Les jornades arrenquen avui amb un debat sobre la situació a la frontera sud i comptaran amb la intervenció de representants de les organitzacions PRODELIN de Melilla, Elín de Ceuta, Servei Jesuïta a immigrants i d’un representant de la coordinadora per a la Prevenció i la Denuncia de la Tortura.

Demà, eurodiputats dels Verds, IU i la GUE i organitzacions que formen part de la plataforma Migregroup desgranaran una sèrie de propostes “Per una solució europea al drama a les fronteres de Ceuta i Melilla” i buscaran “com construir una mesa de diàleg”.

“Farem nostres les peticions de les ONGs i defensarem al Parlament Europeu una política d’immigració i d’asil diferent”, ha dit Urtasun que intentarà aconseguir el visat humanitari que reclamen les organitzacions que permetria als refugiats moure’s lliurement per Europa. “La política global de les fronteres de la UE ha de ser humanitària i no una  construcció d’una fortalesa com fins ara”, ha conclòs l’eurodiputat d’ICV.

Les jornades s’emmarquen en la voluntat de la formació ecosocialista de tractar el tema de les migracions al sud d’Europa i de reivindicar la necessitat de canviar les polítiques europees sobre immigració com la derogació Directiva de la Vergonya o el tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers. En aquest sentit, ja el mes d’abril una delegació d’ICV encapçalada per Ernest Urtasun, i la que va ser candidata del Partit Verd Europeu a presidir la Comissió Europea, Ska Keller, van anar a Ceuta per tal de reunir-se amb entitats de defensa dels drets humans i veure de primera mà i denunciar les polítiques “inhumanes” que aplica el Govern a l’Estat espanyol