ICV-EUiA denuncia que el PP no deixi fer una consulta perquè Les Canàries decideixi sobre les prospeccions petrolíferes

Ernest Urtasun durant la visita al vaixell de Greenpeace Ernest Urtasun durant la visita al vaixell de Greenpeace ICV-EUiA ha volgut donar suport a la campanya de Greenpeace contra les prospeccions petrolíferes a Canàries i per això l'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, ha visitat aquest matí el vaixell de l'organització ecologista l'Arctic Sunrise, que aquest dies es troba a Canàries fent accions de protesta contra l'autorització del PP per fer prospeccions petrolíferes davant Lanzarote i Fuerteventura. Urtasun ha criticat "el doble segrest medioambiental i democràtic" del Partit Popular en autoritzar les prospeccions, "ja que s'impedeix a la ciutadania de canàries poder decidir en una consulta sobre les prospeccions a més a més autoritzant que REPSOL realitzi accions que són un autèntic atemptat contra els ecosistemes marins de les Canaries. Durant la visita, Urtasun ha traslladat als responsables de Greenpeace les accions portades a terme al Parlament Europeu contra les prospeccions, com la creació d'un grup de treball permanent d'eurodiputats de diferents països contra les prospeccions, l'obertura d'un expedient a la Comissió de Peticions. Urtasun ha anunciat també que dilluns diversos eurodiputats juntament amb responsables dels moviments canaris contra les prospeccions tenen previst mantenir una reunió amb responsables de la Comissió Europea per denunciar les accions del PP. "Creiem que les autoritzacions han vulnerat legislació comunitària vigent, com la Directiva d'avaluació d'impacte ambiental i la Directiva sobre seguretat en l'extracció d'Hidrocarburs", ha afegit Urtasun.

Ernest Urtasun durant la visita al vaixell de Greenpeace
Ernest Urtasun durant la visita al vaixell de Greenpeace

ICV-EUiA ha volgut donar suport a la campanya de Greenpeace contra les prospeccions petrolíferes a Canàries i per això l’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, ha visitat aquest matí el vaixell de l’organització ecologista l’Arctic Sunrise, que aquest dies es troba a Canàries fent accions de protesta contra l’autorització del PP per fer prospeccions petrolíferes davant Lanzarote i Fuerteventura. Urtasun ha criticat “el doble segrest medioambiental i democràtic” del Partit Popular en autoritzar les prospeccions, “ja que s’impedeix a la ciutadania de canàries poder decidir en una consulta sobre les prospeccions a més a més autoritzant que REPSOL realitzi accions que són un autèntic atemptat contra els ecosistemes marins de les Canaries.

Durant la visita, Urtasun ha traslladat als responsables de Greenpeace les accions portades a terme al Parlament Europeu contra les prospeccions, com la creació d’un grup de treball permanent d’eurodiputats de diferents països contra les prospeccions, l’obertura d’un expedient a la Comissió de Peticions.

Urtasun ha anunciat també que dilluns diversos eurodiputats juntament amb responsables dels moviments canaris contra les prospeccions tenen previst mantenir una reunió amb responsables de la Comissió Europea per denunciar les accions del PP. “Creiem que les autoritzacions han vulnerat legislació comunitària vigent, com la Directiva d’avaluació d’impacte ambiental i la Directiva sobre seguretat en l’extracció d’Hidrocarburs”, ha afegit Urtasun.