ICV aconsegueix reunir d’urgència la Comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere per analitzar la candidatura de Cañete

Ernest Urtasun en l'acció directa Feminisme...O Troika Ernest Urtasun en l'acció directa Feminisme...O Troika L'eurodiputat d'ICV i co-portaveu del Grup Verds/ALE a la Comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere, Ernest Urtasun, ha informat avui que el seu grup parlamentari ha demanat una reunió d'urgència de la Comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere per analitzar la candidatura de l'ex ministre, Miguel Arias Cañete, per a ocupar el càrrec de comissari europeu de Clima i Energia. La proposta ha rebut el suport de l'Esquerra Unitària, del Grup Socialista,  i del Grup Liberal i la reunió ha quedat convocada per dimarts a primera hora, un dia abans de l'examen que Cañete haurà de passar al Parlament Europeu davant de les Comissions de Medi Ambient, Indústria i Energia. "La Comissió de Drets de les Dones ha de reunir-se per valorar la idoneïtat del candidat, després de les manifestacions sexistes i masclistes fetes en repetides ocasions pel Sr. Cañete", ha recordat Urtasun. "Hem posat en coneixement dels i les nostres companyes de la Comissió les declaracions i i l'actitud del candidat, i la gran majoria ha recolzat que davant de la gravetat dels fets la Comissió ha d'analitzar la candidatura", ha explicat l'eurodiputat ecosocialista. A més, Urtasun ha anunciat que durant la reunió el Grup Verd presentarà detalladament les manifestacions fetes per Cañete i proposarà que la Comissió es manifesti contrària al nomenament de l'exministre mitjançant un carta de la Comissió al President del Parlament Europeu, Martin Shulz. Segons Urtasun, "la candidatura de Cañete i les seves declaracions no s'adeqüen al valors consagrats en la Carta de Drets Fonamentals de la Unió pel que fa a la igualtat entre homes i dones, i són un menyspreu cap a les dones d'aquest continent", i ha avisat que l'acceptació de la seva candidatura per part del Parlament Europeu "passaria per alt actuacions en l'esfera pública que no són acceptables des de cap punt de vista". Aquesta és una de les diferents accions que ICV i els seus aliats a l'estat i europeus estant preparant per tal aturar el nomenament d'Arias Cañete.

Ernest Urtasun en l'acció directa Feminisme...O Troika
Ernest Urtasun en l’acció directa Feminisme…O Troika

L’eurodiputat d’ICV i co-portaveu del Grup Verds/ALE a la Comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere, Ernest Urtasun, ha informat avui que el seu grup parlamentari ha demanat una reunió d’urgència de la Comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere per analitzar la candidatura de l’ex ministre, Miguel Arias Cañete, per a ocupar el càrrec de comissari europeu de Clima i Energia. La proposta ha rebut el suport de l’Esquerra Unitària, del Grup Socialista,  i del Grup Liberal i la reunió ha quedat convocada per dimarts a primera hora, un dia abans de l’examen que Cañete haurà de passar al Parlament Europeu davant de les Comissions de Medi Ambient, Indústria i Energia.

“La Comissió de Drets de les Dones ha de reunir-se per valorar la idoneïtat del candidat, després de les manifestacions sexistes i masclistes fetes en repetides ocasions pel Sr. Cañete”, ha recordat Urtasun. “Hem posat en coneixement dels i les nostres companyes de la Comissió les declaracions i i l’actitud del candidat, i la gran majoria ha recolzat que davant de la gravetat dels fets la Comissió ha d’analitzar la candidatura”, ha explicat l’eurodiputat ecosocialista. A més, Urtasun ha anunciat que durant la reunió el Grup Verd presentarà detalladament les manifestacions fetes per Cañete i proposarà que la Comissió es manifesti contrària al nomenament de l’exministre mitjançant un carta de la Comissió al President del Parlament Europeu, Martin Shulz.

Segons Urtasun, “la candidatura de Cañete i les seves declaracions no s’adeqüen al valors consagrats en la Carta de Drets Fonamentals de la Unió pel que fa a la igualtat entre homes i dones, i són un menyspreu cap a les dones d’aquest continent”, i ha avisat que l’acceptació de la seva candidatura per part del Parlament Europeu “passaria per alt actuacions en l’esfera pública que no són acceptables des de cap punt de vista”.

Aquesta és una de les diferents accions que ICV i els seus aliats a l’estat i europeus estant preparant per tal aturar el nomenament d’Arias Cañete.