ICV torna a exigir al ple del Parlament Europeu la dimissió de Dijsselbloem

0

Davant la compareixença al ple del Parlament Europeu del president de l’Eurogrup Jeroen Dijsselbloem, Ernest Urtasun ha lamentat que es negués a rectificar les seves declaracions de fa un mes on acusava als països del sud de “gastar-se tots els diners en copes i dones”. Ha exigit la seva dimissió per aquest fet, així com per la seva gestió del programa grec, on el seu paper com a líder de l’Eurogrup ha impedit arribar a un nou acord entre Grècia i els creditors. Després de la seva intervenció l’eurodiputat ha comentat:

“Avui hem tornat a demanar la seva dimissió formalment. Les declaracions sobre els països afectats per la crisi van ser inacceptables i la seva negativa a rectificar son una mostra de supèrbia que l’inhabiliten per seguir exercint com a responsable de l’Eurogrup.

Però a més aquest no és l’únic motiu per demanar-li responsabilitats. El seu rol en les negociacions del programa financer a Grècia ha estat nefast. Ha incomplert el seu mandat polític negant-se a parlar de reestructuració del deute, tal i com s’havia acordat. Està proposant mesures a Grècia que incompleixen fins i tot legislació europea i drets fonamentals com el de la negociació col·lectiva i retallades de drets laborals i de pensions. I el pitjor de tot, la seva actitud ha portat a un bloqueig que pot acabar amb una nova crisi política i econòmica de magnituds europees. Aquesta irresponsabilitat és motiu suficient per exigir la seva dimissió immediata. ”