Portem el CETA davant la justícia europea!

PARTICIPA AQUÍ I DEMANA ALS EURODIPUTATS I EURODIPUTADES QUE EL TRIBUNAL DE JUSTÍCIA DE LA UE DONI LA SEVA OPINIÓ SOBRE EL CETA.

El 30 d’octubre de 2016, els líders de Canadà i la UE van signar el tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i Canadà (CETA). Un acord que sacrifica una mica més la perspectiva d’un projecte europeu social, ecològic i econòmicament eficaç i responsable.

El Parlament de Valònia (Bèlgica) va acceptar la signatura de l’acord a canvi d’assegurar una declaració interpretativa, el principal defecte de la qual és que … és interpretativa, no vinculant. Ara la pressió està al Parlament Europeu, on pretenen que es ratifiqui l’acord ràpidament.

No obstant això, els Verds i els nostres aliats al Parlament Europeu hem presentat una resolució per enviar el CETA a la justícia europea. Durant molts anys, hem assenyalat els perills de l’acord per a la justícia i la democràcia europea. I no podem comptar amb la bona voluntat dels líders europeus per portar el text davant del Tribunal de Justícia de la UE. Per això, abans de ratificar o no ratificar l’acord, els membres del Parlament Europeu necessitem estar segurs que el CETA és un acord legal, com sostenen els seus partidaris.

Falten només uns dies per a la votació programada el dimecres 23 de novembre al ple. Fem una crida a la participació ciutadana per assegurar que cada eurodiputat i eurodiputada, independentment que siguin favorables o contraris a l’acord, mantinguin el seu compromís amb el respecte a les lleis europees, i donin suport aquesta resolució.

Per tot això, us animem a participar i a fer-li saber als vostres representats al Parlament Europeu que creieu que el CETA hauria de portar-se davant del TJUE. Feu clic aquí per saber-ne més.