El Parlament Europeu exigeix ​​sancions als estats que no compleixen amb els seus compromisos de reubicació de refugiats

El Parlament Europeu ha donat suport avui, amb una gran majoria, una resolució sobre la reubicació de refugiats a la UE. Aquesta demana als Estats membres que apliquin la seva decisió de setembre de 2015 de reubicar 160.000 refugiats a la UE.

Ernest Urtasun, eurodiputat dels Verds / ALE (ICV), grup que ha iniciat aquesta resolució parlamentària ha declarat;

“Avui el Parlament Europeu s’ha mostrat gairebé unànime en denunciar el gran fracàs i falta de voluntat política dels Estats membres per complir els seus compromisos d’acollida de refugiats. Els Estats tenen fins al 26 de setembre del 2017 per complir amb aquests compromisos i fins al moment en tota la UE només han arribat un 11% dels 160.000 refugiats acordats. La Comissió Europea per tant ha d’iniciar sense més excuses procediments d’infracció contra ells per acabar aquesta escandalosa i inacceptable falta de solidaritat “.

“Tancar les fronteres europees als refugiats i migrants no és una solució. Si volem evitar camps de refugiats terriblement sobre poblats i amb condicions de vida insostenibles per a aquells que intenten buscar protecció en les fronteres del sud de la UE, necessitem solidaritat entre els Estats membres . És una vergonya que països com Espanya només hagin acollit el 8% dels refugiats compromesos i alertem que seguirem denunciant la seva inacció i irresponsabilitat davant la Comissió Europea ”