“Demanem màxima transparència i no traslladar el conflicte polític a la tasca policial”

Davant la manca d’accés directe i en temps real per part dels Mossos d’Esquadra a la base de dades d’EUROPOL, Ernest Urtasun ha demanat al Consell ia la Comissió Europea que garanteixin que la policia catalana sigui considerada una autoritat competent. Així, l’eurodiputat ha dirigit dues preguntes parlamentàries a la Comissió i Consell perquè es posicionin respecte a una possibilitat ja prevista en el propi reglament.

Sobre aquestes preguntes, l’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun ha declarat:

“Els Mossos d’Esquadra han de ser considerats com una autoritat competent, així ho hem exigit al govern espanyol. És la forma de garantir l’accés en temps real a la informació de EUROPOL.

El mateix Reglament d’EUROPOL estableix que les autoritats competents són totes les forces de policia i altres serveis amb funcions de policia existents en els Estats membres que siguin responsables de la prevenció i la lluita contra la delinqüència. Així doncs, ens sembla imprescindible i urgent que els Mossos puguin exercir com a tal.

Creiem que en un context d’amenaça global a la seguretat, la Comissió i el Consell han de ser clars en aquest aspecte. Els Mossos d’Esquadra han de tenir totes les eines possibles a la seva disposició per desenvolupar el seu treball policial.”